Onze nieuwe CD 'Reünie'

reünie (de (v.); -s; -tje) [⁌1679⁍ <Fr. réunion (hereniging)], bijeenkomst van personen (oudgedienden, oud-studenten enz.) die vroeger een groep vormden en zich sedertdien hebben verspreid. -reüniecommissie (de (v.)), commissie die een reünie voorbereidt en regelt. reünie()diner.

Verreck & Pleijsier, Marcel Verreck, Paul Pleijsier. Foto. Mark Kohn ©2019
Foto Mark Kohn

Het verhaal

 

Haagse jongens Marcel Verreck en Paul Pleijsier wonnen 32 jaar geleden VARA’s Leids Cabaret Festival. Zij maakten vele succesvolle cabaretprogramma’s en ook, 26 jaar geleden, de hooggeprezen liedjes-CD 'JA'. Daarna ging ieder zijns weegs, en werd er alleen nog sporadisch samengewerkt. 

 

Ondertussen nam het leven zijn loop. Kinderen kwamen, familieleden gingen, relaties kwamen én gingen en Ayrton Senna vloog uit de bocht. 

 

Anno 2018 bracht de muziek hen weer bij elkaar. In een intensieve samenwerking creëerden zij de CD reünie. Het album bevat 14 nummers, waarvan de meeste ‘toen’ nooit geschreven hadden kunnen worden. 

 

Onder leiding van producer, arrangeur en instrumentalist Boele Weemhoff is anderhalf jaar aan reünie gewerkt. Verreck & Pleijsier slaagden erin songs te maken die tekstueel net zo interessant zijn als muzikaal. Verreck schrijft over zware onderwerpen op een lichte manier, zo persoonlijk dat het weer universeel wordt. Pleijsiers pakkende muziek is gecomponeerd vanuit een melodieus, klassiek popgevoel. Het zijn rijke liedjes, die bij veel luisteraars in de smaak zullen vallen.

 

Een geslaagde crowdfundingsactie (137% succesvol) via het platform Voordekunst hielp het album definitief de wereld in. September 2019 verscheen de plaat.

 

Niet iedereen kent Verreck & Pleijsier. Dat kan verwarrend zijn, zeker als je op de CD soms een heel bandje hoort voorbijkomen. Daarom schrijven zij op de hoes: 

 

In het echt, op het podium, zijn wij twee jongens en een gitaar. Op deze CD laten we onze fantasie de vrije loop en hebben we de nummers een jasje aangetrokken. Een chique mantel (Ik ga steeds vaker naar de kerk, Sonja van Driel, Het laatste lied), een leren jackie (Mijn vader is een doos, Jonge vaders), een pyjamajasje (De adem van mijn zoon), bijna het hele kledingrek komt aan bod. Mocht je ons live treffen dan mis je niets, dankzij onze tweestemmige zang en het orkestrale gitaarspel van Paul. Veel luisterplezier met deze CD, die we met veel liefde gemaakt hebben.

  

Zoals op de CD aangekondigd plaatsen wij hier foto's, filmpjes, bijzonderheden, bloopers, outtakes, demo's en wat je nog meer kan bedenken! Voor de liefhebbers. Stay tuned.

 


De teksten       

Credits      

De verhalen 

Gastenboek